За нас

„Хелен Дорон” – световен лидер в бранша

Преди повече от 30 години лингвистката Хелен Дорон прави революция в преподаването на английски като втори език, като разработва методология, близка до усвояването на майчиния език. Днес „Хелен Дорон” е международна франчайзингова мрежа в над 30 страни, в която са учили над два милиона бебета, деца и подрастващи

Как започва всичко?

Преди повече от 30 години Хелен Дорон, британска лингвистка, завежда 4-годишната си дъщеря на урок по цигулка по метода на д-р Сузуки. Тя се впечатлява от успеваемостта на метода и, вдъхновена от принципите му, разработва свой метод за преподаване на английски на малки деца.

Езикът на музиката

Хелен Дорон  знае, че четенето и писането са съвсем различни умения от разбирането и говоренето. Но в училищата езикът и до днес масово се преподава чрез четене и писане. Революционната методология на Хелен Дорон позволява на децата първо да се научат на разбират и говорят, а след това да пишат и четат – също както усвояват и майчиния си език. По този начин дори бебетата могат да научат английски. Хелен създава първия си курс за ранно езиково обучение въз основа на принципите на повторното слушане и насърчението. Първите й записи с музика, стихчета и истории на направени вкъщи, а първите й ученици са съседски деца от селищата в Северен Израел.

Резултатите са удивителни! Децата много харесват уроците, защото са живи и забавни и ги стимулират физически, емоционално и интелектулно. Вдъхновена от успеха, Хелен продължава с разработването на нови курсове и обучение на други учители. През годините броят на курсовете продължава да расте и днес предлагаме пълна гама от програми за деца – от бебета до тинейджъри.

Елате на БЕЗПЛАТЕН ДЕМО УРОК

„Хелен Дорон” по света

През 1995 г. методът „Хелен Дорон” влиза и в Европа – първо в Австрия, скоро след това в Полша и Германия. През 1998 е възприет модела франчайз и оттогава броят на учебните центрове в Европа непрекъснато расте. В последните години франчайзът сериозно навлиза в Китай, Югоизточна Азия, Южна и Латинска Америка.

Хелен и екипът й продължават да създават първокаласни учебни материали и курсове, в които ученето е база за емоционален, физически и интелектуален растеж.

 • “Децата много бързо се адаптират към това, че в клас говорим само на английски. За тях той става единственият начин за общуване и това допълнително стимулира напредъка им.”

  Йоана Николова, учител
 • “Децата са невероятни! Могат да научат и 20 езика, стига някой да им ги поднесе систематично.”

  Венета Богданова - Ройъл, teacher trainer
 • “Първите думи, които каза голямата ми дъщеря, бяха на английски, защото се оказа, че звуково английският й е много по-лесен от българския.”

  Мария, родител
 

 

Франчайз успех

Музиката – ключ към научаване на език

Четири принципа, първокласни курсове и отдадени учители – това е методологията „Хелен Дорон”

Всички курсове на „Хелен Дорон”, независимо за каква възраст, се основават на четири принципа, които допринасят за неоспоримия успех на метода:

 • Пасивно слушане. Заедно със заниманията в час, това е основен елемент от начина ни на работа. Учебните материали към всеки наш курс включват аудио дискове, които е най-добре да се слушат пасивно два пъти на ден по 15-20 минути. Това осигурява ежедневно облъчване с езика и способства за ефективното му усвояване във всички аспекти, включително мелодика, интонация и произношение.
 • Насърчение. Когато детето ви каже първите си думи, вие естествено сте във възторг и не спирате да го хвалите, и това го насърчава да казва все повече и повече неща. В “Хелен Дорон” учим английски по същия начин – с много похвала и насърчение
 • Малки групи. Всички нашите курсове се провеждат в групи от 4 – 8 деца. О една страна това дава предимството децата да общуват и взаимодействат в група, което е много по-ефективно от индивидуалното обучение. От друга, малките групи дават възможност за индивиуална изява и внимание.
 • Учене чрез забавление. В “Хелен Дорон” взимаме под внимание стила на учене на децата и използваме много игри, музика, движение и други забавни активности, за да извлечем максимален резултат от естествения им стремеж към знания и способността да усвояват езици.

Добавяме и дипломирани учители, чийто ентусиазъм заразява децата и те нямат търпение да дойде следващия час, и ви предлагаме най-добрите курсове в бранша.

Елате на БЕЗПЛАТЕН ДЕМО УРОК

Всички наши курсове —от Baby’s Best Start до Teen English—са разработени  под ръководството на самата Хелен Дорон.  Педагогическият екип  се състои от специалисти по лингвистика,  английски език и детско развитие. Всички истории, песни и анимации са създадени специално за „Хелен Дорон” и са пряко свързани с материала, изучаван в съответния курс. 

 • “Децата много бързо се адаптират към това, че в клас говорим само на английски. За тях той става единственият начин за общуване и това допълнително стимулира напредъка им.”

  Йоана Николова, учител
 • “Децата са невероятни! Могат да научат и 20 езика, стига някой да им ги поднесе систематично.”

  Венета Богданова - Ройъл, teacher trainer
 • “Първите думи, които каза голямата ми дъщеря, бяха на английски, защото се оказа, че звуково английският й е много по-лесен от българския.”

  Мария, родител
 

 

Ползите от двуезичието